Orter utmed leden

Borås

boras-utmed-cykelleden-sjuharadsrundan

Borås är en stad med många sidor. Det är knallarnas stad med levande handel och inspirerande shopping. Ett nationellt centrum för mode och textil. Det är den natursköna staden vid Viskan. Äventyrens stad med egen savann och storslagen natur. Sportstaden med svenska mästarna Elfsborg. Skulpturstaden med kultur i stort och smått. Staden som alltid är skönt avslappnad.

Mer information om vad som händer just nu i Borås hittar du här.

Ulricehamn

ulricehamn-utmed-cykelleden-sjuharadsrundan

Ulricehamn ligger fantastiskt vackert vid sjön Åsunden. Staden bjuder på småstadsshopping, och här finns flera små kaféer längs med gågatan. Charmiga kaffebaren Bar Prego är ett tips! 
Du hittar också flera restauranger som har tagit tillvara på den vackra sjöutsikten; till exempel Bryggan och restaurang Kallbadhuset. Här hittar ni också Mitt i Sjön som erbjuder spabehandlingar och spa-paket – ett lyxigt komplement till cykelrundan. 
15 km söder om Ulricehamn ligger även Gällstad med flera stora outletbutiker. 
Om du vill övernatta i Ulricehamn så är det ett utmärkt val – här finns ett stort utbud av hotell, pensionat och stugor.

Mer information om vad som händer just nu i Ulricehamn hittar du här

Tranemo

storgatan-tranemo

Tranemo ligger vackert intill Tranemosjön. Här finns det mesta av livets nödvändigheter, allt från apotek och vårdcentral till bank och affärer. Storgatan huseras av matställen, butiker, turistbyrån och hotellet och bjuder på lantlig charm. Tranemos sexkantiga centralkyrka är väl värd ett besök för sin imponerande arkitektur, här passerar Sjuhäradsrundan nästan inpå porten. Ett stenkast från Tranemo ligger Limmared och Glasets Hus. Kom in och prova hyttsillen, se på glasutställningar, testa glasblåsning och ät på den mysiga restaurangen med vinterträdgård. Vill du byta färdsätt för en stund rekommenderar vi en avstickare till Ambjörnarp där dressinen står och väntar.

Mer information om vad som händer just nu i Tranemo hittar du här

Svenljunga

cykelled svenljunga centrum

Svenljunga är en liten tätort med flera events under sommaren. Om du vill byta motionsform för en stund rekommenderas Hälsans stig – en vandring längs med ån inramad av lummig grönska. Här finns också möjlighet att grilla. 
Cyklar du förbi här en onsdag i sommar – så stanna till på torget och sjung med i allsången med flera av våra folkkäraste artister. Kanske vill du fortsätta kvällen? Då rekommenderar vi Björn Bagares källare. Övernattar gör du bäst i Ewas café och pensionat. Moga fritid ligger inte så långt från centrum – där hittar du en stor fritidsanläggning med många aktiviteter, bad, kafé och campingmöjligheter.

Mer information om vad som händer just nu i Svenljunga hittar du här

Ladda ner/download PDF