Om Sjuhärad & Cykelleden

Om Sjuhärad

Sjuhärad är ett vackert inlandsområde – ett naturlandskap där över 100 sjöar samsas med kuperad skog, vackra hagar och ängsmark. Området är sedan många år känt för sin textilindustri och sina knallar. Här finns även Sveriges enda bevarade stavkyrka, Hedareds stavkyrka. Under medeltiden var Sjuhäradsbygden Sveriges sydliga gräns mot Danmark med flera fästningar vars ruiner fortfarande finns kvar.

Om Cykelleden Sjuhäradsrundan

Cykelleden Sjuhäradsrundan är Sveriges första cykelled med nationell skyltning. Tydliga orangea skyltar leder dig över ängsmark, genom skog, över broar, förbi småbyar och en och annan stad. 12 av totalt 15 mil är helt bilfri, 24 km består av lågtrafiknät och 6 kilometer går på Länsväg 156. Cykelleden invigdes i slutet av maj 2013 och är ett resultat av ett gott samarbete mellan Borås, Ulricehamn, Svenljunga och Tranemo kommuner

Bagagetransport

Vill du slippa släpa på ditt bagage på cykelresan? Boka din bagagetransport online här: www.bagagetransport.se

Besöksräknare – så här fungerar det…

Utmed cykelleden Sjuhäradsrundan använder vi s k besöksräknare för att få en uppfattning om nyttjandegraden på leden. De räknare som vi använder (IOPS) lyssnar efter den elektroniska nätverksidentitet som mobiler sänder ut. Systemet och/eller de som har tillgång till material från besöksräknarna kan på inget sätt koppla nätverksidentiteten till fysisk person, mobilnummer, personnummer eller liknande. Systemet medger inte heller att skicka trafik (som reklam eller andra meddelanden) till mobila enheter.

Läs mer information om integriteten

Ladda ner karta/broschyr i pdf

 

Ladda ner/download PDF