Kartappar och leddata

Cykelleden Sjuhäradsrundan har tagits emot på ett fantastiskt sätt och vi fortsätter utveckla leden, innehållet och tillgängligheten på olika sätt. En viktig del för en led är att den är lätt att följa och att kartdatat är tillgängligt på ett sätt som passar dig, därför har vi nu valt att utveckla den i en rad nya digitala kanaler.

Tillgänglig i de mest populära karttjänsterna

Fr o m december 2013 finns Cykelleden Sjuhäradsrundan publicerad i flera av de absolut största och mest populära karttjänsterna och apparna för olika typer av friluftsleder. Scandinavian Trails, Viewranger och Everytrail. Dessutom kan du numera ladda ner leden som gpx-fil direkt till din frilufts-GPS.

I flera av apparna kommer vi löpande fylla på med material, flera av dem har också sociala funktioner där du som cyklar själv kan vara med och lägga till, utveckla, bedöma och fylla på med spännande innehåll. Dessutom har apparna funktioner (mot en viss kostnad) för att ladda ner kartdata för visning i offlineläge, vilket gör dig oberoende av mobilmottagning utmed leden. Detta underlättar också för internationella gäster som vill undslippa dyra roamingavgifter.

Väljer du att använda appen Scandinavian trails hämtar den dessutom automatiskt POI:s (points of interest, sevärdheter, besöksmål, restauranger, hotell, evenemang m m) utmed leden (från respektive kommuns turistsajter under vastsverige.com).

Nedan finner du länkar till leden i de olika tjänsterna

viewranger-logo
Sjuhäradsrundan finns tillgänglig i Viewrangerappen i/på App Store, Google play och Nokia store (sök på Viewranger)

Hitta på Viewranger

scandinavian_trails

Scandinavian trailsappen (visa cykelleder) finns tillgänglig i/på App Store och Google play (sök på Scandinavian trails)

Hitta på Scandinavian Trails

everytrail-cykelrundan
Sjuhäradsrundan i Everytrailappen finns tillgänglig i/på App Store och Google play (sök på Everytrail – finns i free och pro-version)Hitta på Everytrail

Ladda ner fil till GPS

Vanligt förekommande format för frilufts-GPS:er och liknande (högerklicka och ”spara mål som”)

Ladda ner gpx-fil

Den trogne cyklaren Christers egna gpx-fil med en massa mer info om leden och sevärdheter runt den

Ladda ner/download PDF