Kartappar och leddata

Cykelleden Sjuhäradsrundan har tagits emot på ett fantastiskt sätt och vi fortsätter utveckla leden, innehållet och tillgängligheten på olika sätt. En viktig del för en led är att den är lätt att följa och att kartdatat är tillgängligt på ett sätt som passar dig, därför har vi nu valt att utveckla den i en rad nya digitala kanaler.

Tillgänglig i de mest populära karttjänsterna

Här kan du ladda ner en app för att kunna följa leden i din telefon eller surfplattta. Du kan också ladda ner den som gpx-fil direkt till din frilufts-GPS.

Vi fyller löpande på med nytt material. I apparna kan du som cyklar själv kan vara med och lägga till, utveckla, bedöma och fylla på med spännande innehåll. Dessutom har apparna funktioner (mot en viss kostnad) för att ladda ner kartdata för visning i offlineläge, vilket gör dig oberoende av mobilmottagning utmed leden. Detta underlättar också för internationella gäster som vill undslippa dyra roamingavgifter.

Nedan finner du länkar till leden i de olika tjänsterna

viewranger-logo
Sjuhäradsrundan finns tillgänglig på Viewranger.com och i/på App Store och Google Play

Hitta på Viewranger

Sjuhäradsrundan finns tillgänglig på Alltrails.com och i/på App Store och Google Play
Hitta på AllTrails

 


Ladda ner fil till GPS

Här finns leden i GPX-format, ett vanligt förekommande format för frilufts-GPS:er och liknande (klicka på länken och välj sen ”ladda ner”)

Ladda ner gpx-fil

Den trogne cyklisten Christer har hjälpt till och gjort en egen gpx-fil med en massa mer info om leden och sevärdheter runt den, särskilt för de med intresse av järnvägar och banvallens historia.

Ladda ner/download PDF