Kyrkrundan

mossebo-kyrkaSommaröppna kyrkor

När du cyklar längs med Sjuhäradsleden passerar du flera kyrkor. Alla med sin historia, arkitektur och karaktär. De är klart värda ett besök!
Flera av dem ingår i ”Kyrkrundan” – ett projekt som innebär att 36 av kyrkorna i Sjuhärad har öppet sommartid – minst tre veckor – för att du ska kunna besöka dem. Gå in på hemsidan för att hitta mer information om vilka kyrkor som finns med i projektet! Där finns även information om olika konserter, guidningar och andra arrangemang som kyrkorna anordnar under sommaren. Och är du väl inne i en av kyrkorna som ingår i Kyrkrundan så kan du hämta en broschyr som beskriver samtliga deltagande kyrkor.

timmele-kyrka-doptrad

Geocaching

Kyrkans skatter kan du dessutom uppleva på flera sätt – alla kyrkor har faktiskt en ”digital skatt” gömd. Ett utmärkt sätt att förgylla cykelturen för både dig och dina barn!

För att hitta Kyrkrundans cacher går du in på geocaching.com och söker på Kyrkrundan. 
Geogaching är en global skattjakt. Runt om i världen finns över två miljoner geocasher gömda. Det är en liten burk, låda eller behållare som någon gömt och angett koordinaterna till. I den finns en loggbok där du kan skriva ner ditt namn – och ibland finns även bytessaker i behållaren. Du behöver en gps eller en smartphone för att kunna geocacha. Registrera dig på geocaching.com och ladda ner appen, som kostar cirka 70 kronor.

För mer information, läs på Kyrkrundans webbplats

Ladda ner/download PDF