Cykeltips

Dags för en cykelutflykt? Härligt! Här kommer lite tips på vägen som gör att du får en behaglig tur.cykeltips-cykelleden-sjuharad

Bli vän med cykeln

Att cykla länge påverkar din kropp. Tänk på att ställa in cykeln och sadeln så att den känns bekväm inför cykelturen. Om du har möjlighet kan du provpacka cykeln och cykla runt lite med den inför utflykten så att du vänjer dig vid att ha packning på cykeln.

Packning

Som med allt annat – det lönar sig att köpa kvalitet. Fråga efter cykelväskor som har bra säkerhetskrokar och fästanordningar så att du kan lasta tungt och så att du kan köra på ojämnt underlag utan att det påverkar väskorna. Packa gärna så att du får så jämn belastning på cykeln som möjligt.

Bagagetransport

Vill du slippa släpa på ditt bagage på cykelresan? Boka din bagagetransport online här: https://bagagetransport.se/

Punktering

cykeltips-bra-att-veta-cykelled-sjuharadKom ihåg att ta med verktyg så att du kan laga punkteringen om olyckan skulle vara framme. Det finns ofta hjälp längs med vägen, men vissa partier så är det mest du och naturen. Och då är det bra med en liten verktygsuppsättning som hjälper dig.

Kläder

Att cykla skaver lite, så ta helst inte jeans på dig. Som vid all utelivsaktivitet, ta gärna flera lager kläder på dig som du sedan kan ta av dig. Kom ihåg att ha något torrt plagg nedpackat som du kan ta på dig när du stannar och kroppen blir kall. Både regnkläder och smidiga stövlar behövs. Ta gärna på dig kläder i starka färger så att du syns!

Hjälm

Det viktigaste av allt är hjälmen. Den räddar liv. Och kom ihåg att barn och ungdomar under 15 år måste använda hjälm enligt lag.

Ringklocka

Alla cyklar måste vara utrustade med en ringklocka – du får dock själv välja hur du vill att ringklockan ska låta.
För mer information om cykelregler besök Transportstyrelsens webbplats

cykeltips-matsack-rastplats-sjuharadsrundanMat

Ta gärna med dig en god matsäck och glöm inte att fylla på med vatten längs med vägen! Små butiker finns längs med cykelvägen, men det är alltid gott att ha med sig lite extra energi. Det finns gott om fina ställen att pausa på längs med Sjuhäradsrundan.

 

Ladda ner/download PDF